Prednosti montažnih hiš


Več kot 30 let izkušenj

Vse tehnične rešitve izvirajo iz več-desetletnih izkušenj iz gradnje lesenih konstrukcij in temeljijo na najnovejših spoznanjih iz uporabe bivalno prijaznih materialov. Začetki podjetja segajo vse do leta 1989. Prvi stik z gradnjo montažnih hiš sega v začetke 70.tih, ko smo izkušnje in znanje pridobivali na trgih Združenih držav Amerike in Nemčije.

Individualnost

Vsaka hiša je individualno načrtovana skladno z naročnikovimi zahtevami, potrebami in željami. Svoje zgodbe nam je zaupalo že več kot 1000 zadovoljnih družin v Sloveniji, Avstriji, Nemčiji, Švici, Italiji, Franciji, Rusiji in Ukrajini.

Hitrost gradnje

Predizdelani kosi montažne hiše KAGER so na gradbišču sestavljeni v treh dneh. Ker je gradnja z izjemo estrihov suha, ne potrebuje dolgotrajnega sušenja in je hiša vseljiva v osmih mesecih.

Dovršenost

Hiša KAGER izpolnjuje najvišje arhitekturne zahteve v smislu notranjega in zunanjega dizajna ter brezčasne elegance. Vsi konstrukcijski elementi so izdelani s pomočjo CNC naprave po 3-dimenzionalni računalniški predlogi, zaradi česar ne prihaja do napak pri gradnji. V podjetju so zaposleni gradbeni inženirji, izučeni mizarji, tesarji in drugi strokovni delavci. Ves les je ročno obdelan.

Optimalnost na vseh projektnih nivojih

Optimalna izvedba vseh projektnih faz v režiji podjetja Kager Hiša - od spoznavnega razgovora, načrtovanja, izdelave, nadzora in končne izvedbe.

Občutek varnosti

Nestresno načrtovanje z vnaprej določenimi roki, fiksnimi stroški gradnje in z zajamčeno kakovostjo končnega izdelka. Cena za vsako hišo se določi po natančni proučitvi vseh zahtev in pričakovanj posameznega naročnika.

Fleksibilnost

Hiša KAGER predstavlja neskončnost domišljije. Vsaka, še tako zahtevna specifika, se lahko izvede v lesu, pa naj je v slogu razkošne vile, podeželske hiše ali najbolj sodobne arhitekture. Vaše želje, potrebe, in način življenja narekujejo končno podobo in funkcijo.

Energetska varčnost

Načelo vsake hiše KAGER je, da čimbolj ekonomično in ekološko ozaveščeno izkoristimo vse energetske vire – tudi pasivno sončno energijo. Obsežne leseno – steklene konstrukcije z veliko transparentnostjo obračamo iz vzhoda preko juga na zahod, kjer ulovijo največ sončne energije. Nasprotno pa na sever obrnemo manjše, proti mrazu odpornejše okenske površine. S tem hiša sama vase lovi toploto, minimalno pa jo izgublja, s čimer so stroški ogrevanja zelo nizki.

Zdravje in prijetno bivanje

Les je naravni material, ki na zdravje in splošno počutje pozitivno vpliva. Ustvarja toplo in domače vzdušje. Hiše so zgrajene iz naravnih obnovljivih materialov, volumen konstrukcije pa je manjši kot pri klasični gradnji. Pomembno je tudi to, da hiša za svoj nastanek in razgradnjo ne potrebuje veliko energije.

Potresna varnost

Hiša KAGER je potresno varna hiša. Nosilna konstrukcija montažne hiše ima namreč sposobnost velike absorbcije energije, ki nastane kot posledica delovanja potresa. To lastnost ji daje edinstvena zasnova, njena primarna lesena konstrukcija, obloge in vezna sredstva.


"Vodilo blagovne znamke KAGER je kreativni inženiring montažnih hiš. Spodbujata ga ljubezen in predanost. Ljubezen do narave, dela, ki ga opravljamo, materialov, ki jih uporabljamo in detajlov, ki jih ne pozabimo."

- Friedrik Kager

Zgodbe naših strank

Tradicionalna alpska hiša


V našem alpskem okolju Logarske doline se še ni zgodilo,da bi investitor začel z rušenjem in obnovo velike tradicionalne hiše meseca novembra oziroma tik pred zimo. Osnovno konstrukcijo hiše smo zgradili v nekaj dneh in objekt vključili v turistično ponudbo že v poletni turistični sezoni naslednjega leta.

- Avgust Lenar

Naše reference