Najbolj pogosta vprašanja

Za vas smo pripravili pregled najpogostejših vprašanj in odgovorov. Če odgovorov na svoja vprašanja ne boste našli na tem mestu, nas pokličite na +386 (0)2 788 93 14 ali nam pišite na info@kager.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Kako dolgo traja gradnja Kager hiše?

Od pričetka pravnomočno pridobljenega gradbenega dovoljenja do pričetka montaže traja 3 do 4 mesece. Izgrajen objekt je nato končan v 3 – 4 tednih. Izvedba faze Ključ Kager traja 7 – 8 mesecev od zaključka montaže. 

Kakšen je profil kupcev, ki se odloča za Kager Hišo?

Pri odločitvi za gradnjo montažne hiše se raznolike skupine strank povezujejo z različnimi potrebami in željami. Tako starejša kot mlajša generacija pogosto izbirata montažne hiše, pri čemer mlajši kupci pogosto nimajo zadržkov do te vrste gradnje. Stranke se odločajo za montažne hiše ne glede na svojo kupno moč, kar odraža tudi širok spekter hiš, ki jih lahko prilagodimo posameznikovim potrebam.

Kupci montažnih hiš so običajno tisti, ki ne želijo žrtvovati svojega prostega časa za usklajevanje dela z mnogimi izvajalci in si želijo hitre vselitve po vnaprej znani ceni. Velik poudarek je tudi na energetski učinkovitosti, saj nizka poraba energije predstavlja pomemben argument za mnoge odločitve.

Ključno je, da potencialni kupci nimajo predsodkov do montažne gradnje in so dobro seznanjeni s prednostmi, ki jih le-ta prinaša. Trije ključni vidiki, ki jih morate upoštevati pred odločitvijo za kager hišo so: Izbira lokacije, zakljubljenost v arhitekturo kager hiše in razumevanje cene. 

Za dodatne obiščite našo stran na povezavi: https://kager.si/3-kljucne-stvari-ki-jih-morate-vedeti-preden-se-odlocite-za-kager-hiso/. Ta vam bo ponudila dodatne vpoglede in vam pomagala pri vaši odločitvi.

Kager hiša in faze gradnje

Izgrajen objekt (postavljen objekt, krovsko-kleparska dela, okna, vrata, fasada, žaluzije..)

Delni ključ (estrihi, strojne inštalacije, elektro inštalacije, vodovodne inštalacije)

Ključ Kager (V celoti zaključen objekt, vendar ne zajema: sanitarne opreme, keramike in parketa)

Kaj more investitor poskrbeti pred pričektom montaže? 

Pred začetkom montažnih del mora investitor urediti naslednje pogoje na lastne stroške:

  1. Temelji: Izvedba temeljne plošče mora biti skladna z načrtom, z odstopanjem +/- 1 cm po dolžini in širini ter +/- 0,00 cm po višini.
  2. Dostop z avtodvigalom: Na gradbišče mora biti zagotovljen dostop za avtodvigalo s kapaciteto 25 ton.
  3. Dostop za tovorna vozila: Gradbišče mora biti dostopno za kamione dolžine do 18 metrov.
  4. Električni priključek in voda: Na gradbišču morata biti zagotovljena električni priključek in dostop do vode.
  5. Sanitarije: Na gradbišču morajo biti zagotovljene sanitarije.
  6. Odpadni material: Za odpadni material na gradbišču mora poskrbeti investitor.

Te zahteve so ključne za zagotavljanje nemotenega poteka montažnih del in morajo biti izpolnjene pred pričetkom del.

Kaj v ponudbi pomeni izgrajen objekt?

Zajema izvedbo del z ekipo strokovnjakov KAGER HIŠE. Vanj uvrščamo montažo vseh konstrukcijskih elementov s toplotno in zvočno izolacijo, izvedbo zaključnega sloja fasade in finalno obdelavo vseh vidnih lesenih delov ter krovsko – kleparska dela.

Elementi hiše se pripeljejo na gradbišče z vlačilci dolžine 18 m in z nosilnostjo 20 ton. Montirajo se s pomočjo avtodvigala, ki ga prav tako zagotovi naše podjetje. Krovsko – kleparska dela izvajamo v sodelovanju s skupino specializiranih krovcev in kleparjev.

Okna, balkonska in drsna vrata ter vse fiksne zasteklitve vgrajujemo v stenske elemente že v proizvodnji. Na montaži hiše se vgradijo še zunanje in notranje okenske police ter zunanje žaluzije. V okviru izgrajenega objekta je zajeta še vgradnja vhodnih vrat, ki se v hišo vgrajujejo šele po izdelanih estrihih, da se slučajno prej v fazi izvajanja del ne bi poškodovala.

Kaj v ponudbi pomeni delni ključ?

V kolikor se odločite za izvedbo delnega ključa, vam s posameznimi strokovnjaki izvedemo vodovodne instalacije, sistem ogrevanja, morebitno hlajenje in prezračevanje, talno grejte, grobe elektroinštalacije z razvodom vseh vodnikov in vgradnjo notranjih elektro omaric ter cementni estrih.

Kaj v ponudbi pomeni ključ KAGER?

Zajema montažo mavčno kartonskih plošč na zunanje in notranje stene, stropno in strešno konstrukcijo; notranja slikopleskarka dela (bandažiranje, kitanje, dvakratno pleskanje sten in stropov ter finalna obdelava vseh notranjih vidnih lesenih delov); fino montažo elektroinštalacij z vsemi izbranimi stikali in vtičnicami; vgradnjo finalnih notranjih stopnic z ograjo ter vgradnjo izbranih notranjih vrat.

V finalnem ključu Kager niso zajete finalne talne obloge ter sanitarna oprema!

Kje poteka izdelava elementov Kager Hiše?

Proizvodne objekte Kager Hiše imamo na Ptuju, najstarejšem mestu v Sloveniji. V kolikor nas želite obiskati, nas pokličite na +386 (0)2 788 93 14 ali nam pišite na info@kager.si in z veseljem bomo našli termin za ogled našega podjetja. Sedež podjetja: Ob Dravi 4a, 2250 Ptuj

Kakšna je življenska doba lesenih hiš Kager?

Življenjska doba montažne hiše se lahko primerja z življenjsko dobo tradicionalno zidanih hiš, pod pogojem, da so kvalitetno izdelane in ustrezno vzdrževane. Običajno lahko montažne hiše zdržijo 50 let ali več. Dejavniki, kot so kakovost materialov, tehnika gradnje, lokacijski pogoji in redno vzdrževanje, igrajo ključno vlogo pri določanju trajnosti montažne hiše. Moderne montažne hiše so zgrajene z naprednimi tehnologijami in visokokakovostnimi materiali, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in visoko stopnjo energetske učinkovitosti.

Individualni pristop – Kaj to pomeni?

Pri Kager Hiši smo zavezani individualnemu pristopu pri gradnji vašega doma. Zahvaljujoč naši butični, a specializirani proizvodnji, imamo možnost vsak projekt oblikovati skladno z vašimi specifičnimi željami in potrebami. To nam omogoča, da lahko svojim strankam nudimo popolnoma prilagojene rešitve, ki pa ne bodo vplivale na končno ceno Kager Hiše. Kljub sprememba cena hiš vedno ostaja znotraj vnaprej dogovorjenih cen. 

Če že imate parcelo in ste pridobili potrebne lokacijske informacije, vas z veseljem obiščemo na vaši lokaciji. To nam bo omogočilo, da se osebno seznanimo z značilnostmi vaše parcele, kar je ključnega pomena za optimalno izvedbo gradbenega projekta. Prav tako smo na voljo za organizacijo sestanka na sedežu našega podjetja, kjer lahko podrobneje razpravimo o vaših idejah in pričakovanjih ter skupaj zasnujemo vaš idealni dom, ki bo popolnoma prilagojen vašemu življenjskemu slogu in lokalnim razmeram.

Individualno oblikovane hiše – Hiše Arhitektov

V Kager Hiši smo specializirani za individualno zasnovane hiše. Naš pristop omogoča popolno prilagoditev vašim željam in potrebam. Vsak projekt je zasnovan v tesnem sodelovanju z naročnikom, da zagotovimo, da končni izdelek odraža osebne preference in zahteve lokacije. Na tej povezavi si lahko pogledate projekte, ki smo jih izvedli v sodelovanju z domačimi in tujimi arhitekti: https://kager.si/hise-arhitektov/

Ali je lahko steklena hiša skoraj ničenergijska?

Steklene hiše imajo izredno velik potencial, vendar je treba upoštevati njihove posebnosti. Skozi transparenten steklen ovoj pride v prostor veliko brezplačne sončne energije. Z večjo izolativnostjo stekel in prepustnostnostjo sončnega sevanja se bo ta potencial še močneje izrazil. Problem lahko pomenijo sončni pridobitki, ki lahko objekt pregrejejo, kar pa se lahko enostavno prepreči z doslednim zunanjim senčenjem. Ničenergijsko stekleno hišo lahko izvedemo že danes s samooskrbno sončno elektrarno.

Kakšne so specifike leseno-steklene hiše po sistemu Kager?

Prostor med skeletom je zapolnjen s transparentnimi stekli in stenami. Zaradi velikanskih steklenih površin bi lahko pomislili na vprašanje ogrevanja ali poletnega pohlajevanja objekta. A to ni nobena težava, saj je objekt zgrajen brez toplotnih mostov, neprepusten za zrak in odlično toplotno izoliran.

Vrhunsko stavbno pohištvo ima trojno zasteklitev. Za ogrevanje, klimatizacijo in pripravo tople sanitarne vode skrbita toplotna črpalka in fotovoltaika. Zaradi zrakotesnosti objekta je potrebno prisilno prezračevanje. Svež zrak se vpihuje skozi talne rešetke ob zunanjih steklenih površinah, odvaja pa se skozi zajeme v kuhinji, sanitarijah in v najvišji točki mansarde. Odpadni zrak gre skozi izmenjevalnik toplote (rekuperator), ki predogreva dohodni zrak. V hiši ni radiatorjev, saj za ogrevanje poleg vpihovanja toplega (ali poleti ohlajenega) zraka skrbi talno gretje. S toplotno črpalko zemlja-voda in sistemom prezračevanja z vračanjem toplote je bil povprečni strošek elektrike za stanovanjsko hišo evro in pol na dan, z vgradnjo fotovoltaike in uporabo sončne energije pa hiša na letni ravni proizvede več električne energije, kot je porabi.

 

Naslednji dan odprtih vrat – SEPTEMBER

Zaradi velikega zanimanja za naše prihajajoče dogodke, smo se odločili omejiti število udeležencev, da bi lahko zagotovili vrhunsko izkušnjo vsem obiskovalcem.

Pohitite s prijavo na spodnjem obrazcu in bodite prvi, ki bi boste dobili obvestilu o naslednji izvedbi dogodka Dan odprtih vrat.

PRIJAVITE SE ŠE DANES IN SI ZAGOTOVITE SVOJE MESTO NA DOGODKU!

Prijava